Назад до Покриви

Подпокривно пародифузионно фолио

Филтри
6 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво представлява пародифузионно фолио за покриване под керемиди?

Подпокривното пародифузионно фолио е материал, който се използва в строителството като слой под основния покрив, предназначен да предпазва от влиянието на вода и водна пара. Този слой играе важна роля в поддържането на сухота в сградата, като предотвратява проникването на влага в строителните материали.

Пародифузионните фолия са обикновено изработени от полимерни материали като полипропилен или полиетилен, които са устойчиви на водни прониквания, но позволяват на водяната пара да се изпари от вътрешността на сградата. Това предотвратява кондензация и съответно подпомага поддържането на сухо и здравословно вътрешно климатично състояние.

Подпокривните пародифузионни фолии се инсталират под основната кровна облицовка и често се използват в съчетание с други материали за хидроизолация, като например гофрирани керемиди или метални покриви. Тези фолии са важен елемент в системата за защита на покрива и помагат за поддържане на качествено и устойчиво строителство.

Как да изберем правилното пародифузионно фолио за покрива?

Изборът на пародифузионна мембрана е важна стъпка, която има влияние върху дългосрочната устойчивост и ефективност на покривната система на сградата. Ето някои важни аспекти, които следва да се вземат предвид при избора на пародифузионна мембрана:

  1. Устойчивост на вода: Мембраната трябва да предоставя висока степен на устойчивост на вода, предотвратявайки проникването на влага в подпокривното пространство.

  2. Дишащи свойства: Дишащите свойства на мембраната позволяват на парите от вътрешността на сградата да излизат, предотвратявайки кондензация и мухъл.

  3. Дебелина и здравина: По-дебелите и здрави мембрани обикновено предоставят по-голяма устойчивост на външни влияния и имат по-дълъг живот. Препоръчваме ви мембрана с плътност поне 140гр/м2.

 

loading...