Назад до Сухо строителство

Профили УД / UD за гипсокартон

Планирали сте ремонтни дейности и търсите да закупите рамкиращи лайсни? Попаднали сте на правилното място. На тази страница от сайта Stroymart.bg ще откриете UD профили за гипсокартон на достъпни цени и информация, която ще Ви помогне при монтажа.

Филтри
3 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво е UD / УД профил?

UD или УД профилите за гипсокартон са метални релси, които са изработени от тънка ламарина или алуминий. Поцинкованото им покритие ги предпазва от ръждясване.

Те са изключително важни в сухото строителство, където се използват като основа на рамката, по която се поставя гипсокартонът.

UD-та са водещият елемент при изграждането на стена или окачен таван. Независимо от монтажната дейност, която сте решили да предприемете, те трябва да бъдат поставени по цялата периферия.
Използването им в комбинация с CD-та е неизменна част от конструкцията на сухото строителство.

Как се поставят УД профилите?

UD профилите се инсталират, след като сте разчертали и поставили директните окачвачи.

Ако сте решили, че искате допълнителна шумоизолация, трябва предварително да сложите акустична лента по цялата им дължина.

Първо трябва да си маркирате 6см, от началото на стената или тавана, за да си бележите равнината на рамката. Ако сте планирали да правите окачен таван на две нива, трябва да предвидите разтояние и за водещите ЦД-та , който се поставя над УД профилът.

След като се поставят, те трябва да бъдат захванати с дюбели през 50-60см към стената, за да се задържат.

Когато сте монтирали UD-та, може да поставите CD-та и да нивелирате. При изравняване на таван може да прехванете двата елемента с болт. Когато приключите, развийте болта и оставете релсите свободни.
Задължително трябва предвидите 1см разстояние на ЦД-та от края на УД профилът.

Видове УД профили

При подборът на рамкиращи лайсни за гипсокартон е хубаво да се съобразите с някои техни параметри, за да знаете какво купувате.

Дебелина на материала

Плътността на водещите елементи в сухото строителство е показател за здравината на самият продукт. Съответно цената на профилите от 0,60мм е по-висока от тази на 0,45мм.

Дължина

Независимо дали ще правите окачен таван или ще изправяте стена, трябва да измерите колко UD профила за гипсокартон ще Ви трябват. Колкото по-прецизно измерите, толкова по-малко ще режете от материала.

  • – Този размер лайсни са подходящи за рамки на стените по височина. Ако стената, която ще покривате, е с размер до 3м, тази дължина UD профили ще Ви бъде финансово най- изгодена.
  • – Подходящи за очертаване на окачени тавани и стени по дължина. В 4м УД профили има вложен повече материал и съответно цената им е по-висока. За да не режете излишно от елемента и за да спестите пари, съобразете се с размерите, които предварително сте взели.

Ако сте решили да поставяте окачен таван, а в стаята има налични ъгли от комин или друго, премерете ги и сумарно преценете кой от двата размера ще Ви излезе най-изгоден да режете.

Защо да закупим UD профили от Stroymart.bg?

Ако се чудите дали даден продукт е подходящ за строителната дейност, която сте решили да предприемете, не се колебайте да ни потърсите. Нашите експерти от бранша с радост ще Ви отговорят и насочат към правилната покупка.

Ние от Stroymart.bg ценим високото качество на продуктите си, затова предлагаме на достъпна цена профили за гипсокартон от доказали се производители като Knauf.

При поръчка в гр. София предлагаме бърза доставка на заявените артикули с наш личен транспорт.

loading...