Назад до Сухо строителство

Профили ЦД / CD за гипсокартон

Ако планирате монтаж на окачен таван или допълнителна вътрешна изолация, Вие се нуждаете от CD профили за гипсокартон. В тази категория, от сайта Stroymart.bg, ще откриете необходимите Ви крепежни елементи за сухо строителство и информация как оптимално да ги използвате.

Филтри
4 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво е CD / ЦД профил?

ЦД или CD профилите за гипсокартон са тънки метални рамки. Те се правят от поцинкована ламарина или алуминий, което ги предпазва от ръжда.

Използват се в сухото строителство, като поддържащ монтажен елемент, при изграждане на стени и окачени тавани.

С тяхна помощ се създава крепеж, на който да се поставят и закрепят гипсокартонените листи.

Кръстени са по този начин заради C-образната форма, която имат външните ъгълчета на профила по цялата дължина.

Използват се в комбинация с UD-та, които създават рамка на която да бъде извършено сухото строителство.

Как се поставят ЦД профилите?

След като сте разчертали, поставили директните окачвачи и UD профилите, идва ред за монтирането на CD-та.

Поддържащите елементи се поставят върху окачвачите през 50см (за таван) / 60см (за стена) и се вкарват във водещите рамки.

При монтаж на таван се поставят ЦД профили по дължина и широчина, като едните се водят основни, а другите – монтажни. Между тях се прави съединение със специални окачвачи за крастосана връзка.

За повече удобство по време на нивелация, при монтаж на окачен таван, може двата вида релси да се фиксират с болт. След като изравните нивото, махнете болта и освободите двете лайсни.

ЦД-та трябва да са свободни и да имат разстояние от поне 1см от края на УД-то.

След като сте минали през тези стъпки, трябва да завиете окачваяите за поддържащите рамки.

Ако сте решили да направите изолация с вата, тя се слага между CD профилите, след като сте минали през останалите процедури.

Накрая се поставят гипсокартонените листи, които се захващат по дължина за поддържащите рамки с винтове тип копче.

Видове ЦД профили

Разнообразието на този продукт не е богат, но е желателно да се запознаете с моделите, преди да направите покупка.

Дебелина на материала

Плътността на ЦД-та за гипсокартон характеризира тяхната здравина. Това съответно е определящо за цената на профилите. На пазара се предлагат два размера на дебелината на материала им: 0,45мм и 0,60мм.

Дължина

Важно е да измерите и съобразите височината на стените или дължината на тавана, когато купувате ЦД профили за гипсокартон. След като сте взели всички нужни мерки, може да поръчате необходимата Ви бройка от съответната дължина.

  • – Предпочитани са при поставяне на гипсокартонена стена, която е висока колкото дължината на релсата или по-ниска. Така, при нужда, ще одрежете минимално количество от продукта, преди да го монтирате.
  • – Тази дължина се използва при инсталацията на окачени тавани. Повечето стаи са по-дълги от височината на стените, което дава необходимост от монтажа на по-дълги крепежни елементи.

Поради по-голямото количество материал вложено в 4 метровите профили те са и с по-висока цена от тези с 3 метрова дължина.

Защо да закупим CD профили от Stroymart.bg?

Ние от Stroymart.bg знаем колко е важен високият клас на строителните материали и затова предлагаме профили за гипсокартон от доказани с качеството си производители като Knauf на достъпни цени.

Ако имате въпроси относно вида на крепежните и монтажните елементи или други строителни материали, които обмисляте да закупите, нашият екип от експерти в бранша ще Ви насочи към най-подходящите за ремонтната дейност, която сте планирали.

За удобството на клиентите ни от столицата сме осигурили личен транспорт, с който да предоставим поръчката в минимални срокове.

loading...