Назад до Сухо строителство

Сухи смеси за гипсокартон

Искате да поставите плоскостите за сухо строителство без да ползвате профили или ще имате нужда от шпакловка за запълване на фугите им? На тази страница в сайта Stroymart.bg ще откриете сухи лепила и шпакловки за гипсокартон на достъпни цени и информация, която ще Ви помогне да се ориентирате при избора на продукта и начина му на употреба.

Филтри
1 Продукт
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво е суха смес за гипсокартон?

Сухите смеси, които се прилагат при поставянето на гипсокартонени стени, са прахообразни вещества базирани на гипсова основа.

Те се използват при лепене на плоскости за сухо строителство без профили, или за фугиране между листите, за да се избегне напукване.

Благодарение на специалната си формула, те са лесни и удобни за употреба както от професионалисти, така и от любители, решили да освежат дома си.

Много е важно тези продукти от сухото строителство да са съхранявани на сухо място и да са в срок на годност, за да не се развали качеството им при използване.

Видове суха смес за гипсокартон

На пазара има няколко вида прахообразна смес, която се използва широко в сухото строителство по различен начин. Ние ще Ви помогнем да се ориентирате кой е най-подходящ и за коя ситуация.

Лепило за гипсокартон

С помощта на тази смес можете да поставите плоскостта за сухо строителство на стената, без да монтирате профили.

Когато лепите гипсокартона, не е нужно да предвиждате допълнително намаляване на пространството в стаята, защото не се монтират релси на които да се прикрепи стената.

Този метод на изравняване на стената е много по-евтин и по-бърз. Също така лепенето на гипсокартон е и по-малко цапащо, защото отпада необходимостта от пробиване на дупки за окачвачи.

Фугопълнител за гипсокартон

Тази суха смес се използва за шпакловка на фугите между гипсокартоновите листи.

Това е много важен за извършване процес, който ако не се направи ще се получат напуквания между плоскостите.

Независимо дали сте използвали лепило или профили, за да поставите гипсокартонените листи, фугите между тях трябва да бъдат запълнени с тази шпаковка.

Ако сте монтирали плоскостите в баня или друго по-влажно помещение, ще се нуждаете от водоустойчива фугопълнител за гипсокартон, като Uniflott Impragniert на Knauf (зеления етикет).

Тези шпакловки имат различни нива (Quality Level) спрямо грубостта на повърхността, като някои от тях са и в съчетание на няколко качества.

  • Q1 – За повърхности без естетични изисквания. Използва се за основна шпакловка.
  • Q2 – Стандартно запълване на фугите на гипсокартона. Използва се за запълване на неравностите и да ги изравни с поставените листи.
  • Q3 – Използва се при по-високи изисквания на естетиката при шпакловане. Тя се полага след поставяне на фугопълнител с ниво Q2.
  • Q4 – Създадени за задоволяване на най-високите естетични изисквания при шпакловане на гипсокартонени повърхности. След като стената бъде изгладена, тя трябва да бъде полирана.

Как се поставя сухата смес за гипсокартон?

Преди да подготвите шпакловката или лепилото за гипсокартон трябва да се убедите, че използвате добре почистени инструменти и съд в който да се разтвари сухата смес. Тази стъпка е важна, за да се получи добра консистенция, която няма да засъхне прекалено бързо.

Лепило за гипсокартон

В пълна на половина кофа с вода се поръсва бавно сухата смес, докато тя не покрие нивото на течността. След това съдържанието на съда се разбърква с голяма бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Лепилото може да се използва в период от 20-25 минути, в което време може спокойно да го залепите плоскостта и при нужда да нанесете корекции, за да я изравняване.

За допълнителна гаранция, дори при поставен грунд, можете да направите шприц върху стената с тънък слой от получената смес.

Лепилото за гипсокартон се нанася на топки по стената или върху листа с диаметър 15-20см и на разстояние от 25см по вертикала и в 4 колони по хоризонтал на около 30см едно от друго. За да се залепи добре, не пестете от сместа.

Преди да залепите плоскостта на стената се слагат трупчета, които да повдигнат листа, за да може да се намести по-лесно в долния край.

Когато залепвате гипсокартона трябва външния му край да съвпада с линиите, които предварително сте разчертали за обозначение къде ще се поставят плоскостите.

След като направите нивелация, може да започнете лепенето на следващият лист.

Фугопълнител за гипсокартон

Шпакловката се разтваря във вода. Това се прави на ръка, с леко посипване на материала в пълния съд. Ако се слага прекалено много, сместа няма да поеме добре водата и ще стане на бучки. След 2-3 минути може да разбъркате сместа за запълване на фуги, за да се сгъсти, при което тя е готова за ползване.

Ако гипсокартонът има фаска е важно да я запълните с шпакловката, преди да започнете с фугите.

След като запълните процепите между листите, трябва да минете с фугопълнителя и там където има видии, за да стане равна стената.

Когато приключите с този процес, поставите лентата за гипсокартон, като тя се слага без да се натиска.

Защо да закупим суха смес за гипсокартон от Stroymart.bg?

За клиентите ни от гр. София предлагаме удобството за доставка с наш личен транспорт.

В Stroymart.bg знаем колко е важно правилното съхранение и срока на годност на тези продукти, затова следим тези дати и ги държим в складове които ще запазят тяхната ефективност.

Ние от Stroymart.bg предлагаме висококачествени лепила и фугопълнители за гипсокартон на ниски цени от доказали се марки на пазара като Knauf.

loading...