Назад до Сухо строителство

Дюбели за гипсокартон

Филтри
6 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

За закрепване на профили за гипсокартон (познати още като метални стъклопакети или CD-профили), трябва да използвате специфични видове дюбели и винтове, които са предназначени за този тип приложение. Ето няколко насоки за избора на правилния дюбел:

 1. Тип на стената:

  • Зависи от това дали стената е от гипсокартон, бетон, тухла и т.н. Използвайте дюбели, които са подходящи за конкретния материал.
 2. Тегло и натоварване:

  • Уверете се, че дюбелите са достатъчно здрави, за да поемат теглото на гипсокартонната структура и също така теглото на предвидените обекти, които ще бъдат закрепени за профилите.
 3. Дължина на винта:

  • Изберете дължината на винта така, че да проникне в достатъчна дълбочина в стената или подложката, осигурявайки здраво закрепване.
 4. Форма на дюбела:

  • За профили за гипсокартон могат да бъдат използвани специализирани дюбели с различни форми, като например дюбели с крила, предназначени за по-добро удържане в гипсокартона.
 5. Приложение на винтове:

  • Използвайте винтове, които са предназначени за работа с гипсокартон, като те обикновено имат по-широка резба и подходящ профил.
 6. Производителски препоръки:

  • Производителите на гипсокартон и профили обикновено предоставят препоръки за подходящите видове дюбели и винтове за техните продукти. Проверете инструкциите или препоръките от тях.

Винаги е важно да се съобразявате със спецификациите на производителя и да извършвате монтажа в съответствие със съответните стандарти и препоръки.

loading...