Назад до Строителство и ремонт

Сухо строителство

Ако планирате ремонтни дейности и имате нужда от закупуване на плоскости и материали за сухо строителство на ниска цена, сте попаднали на правилното място. На тази страница ще откриете всичко необходимо, за да направите гипсокартонови конструкции.

Филтри
92 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво е сухо строителство?

Сухото строителство е модерна технология на градене и ремонтиране, чрез поставяне на панели върху метални или дървени конструкции. Използва се, за да се направят външни или вътрешни стени, таван, под или за вътрешна изолация.

Тази система на строеж е предпочитана пред мократа както от експерти в бранша, така и от любители, решили да стегнат дома си, защото са по-ефективни, бързи за монтаж, издържливи, цапат по-малко и са на по-достъпна цена.

Някои от гипсокартонените листи са толкова гъвкави, че дават възможност за създаване на красиви извивки по стените, което винаги е плюс при търсене на естетичен ефект от ремонта.

Поставянето на плоскостите се извършва върху дървени греди, допълнително поставени профили, или директно на стената с помощта на лепило.

Когато няма вградени подпори, за да бъдат заковани листите за стена, може да бъдат монтирани допълнителни профили, на които да бъдат окачени.

Ако не желаете да се занимавате с пробиване на дупки, за да поставите предварително заготвените строителни елементи, можете да използвате суха смес, с която да ги залепите.

Елементи за сухо строителство

На сайтът ни ще всичко необходимо, за да извършите ремонтните дейности, които сте планирали, по най-лесният и евтин, но качествен начин.

  • Гипсокартон – Това са панели от гипс и хартия, които са минали термична обработка. Те се листите, които се поставят, за направата на сухия монтаж.
  • Профили – Те имат изключително ясно предназначение – да поддържат цялата гипсокартонена конструкция. Използват се когато няма дървени греди, на които да бъде окачена плоскостта. Ние разполагаме с крепежни елементи от тип УД профили, ЦД профили, ЦВ профили, УВ профили.
  • Окачвачи – Това са средства, които ще Ви помогнат с монтирането на профилите, за изграждане на стена или таван и за монтажа на предварително заготвените строителни елементи, като на сайта ни ще откриете винтове, дюбели и анкери.
  • Фугопълнители и Лепило за гипсокартон – Сухите смеси за лепене на гипсокартонените плоскости са изключително удобен начин за тяхното поставяне. С помощ на лепилото ще спестите време и нерви от пробиване на дупки, поставяне на профили и окачвателни системи.
  • Ленти за гипсокартон – Изключително важно е свързването на двете плоскости с лента. Това се прави с цел да се свържат поставените елементи и да се намали възможността за движение и пропукване между тях.
  • Инструменти за гипсокартон – Винаги при работа със сухо строителство се налага ползването на инструменти, които да Ви помогнат по-бързото и лесно да приключите дейност.

Защо да купите материали за сухо строителство от StroyМart.bg

Ние от строителна борса Stroymart.bg предлагаме материали за сухо строителство на достъпни цени, а на сайтът ни ще откриете доказали се марки на пазара като Technogips и Knauf.

Всички елементи за сух монтаж, които предлагаме, са с гаранция за качество и сертификати, за да сте уверени, че правите най-добрата покупка.

За удобство на клиентите ни от гр. София сме осигурили възможност за доставка с наш транспорт.

loading...