Назад до Подови замазки

Саморазливна замазка

Филтри
9 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво е саморазливна замазка?

Саморазливна подова замазка е специален вид материал, който се използва за нивелиране и изравняване на подови повърхности. Този материал е наричан саморазливен, защото, след като бъде налят върху пода, той се разлива и равномерно разпределя сам себе си по повърхността, образувайки гладък и равномерен слой.

Основните компоненти на саморазливна замазка включват цимент, пясък, полимерни добавки и вода. Те обикновено се предлагат като сух прах или вече приготвени смеси, които след добавяне на вода образуват готова за употреба саморазливна замазка.

Саморазливна замазка се използва за различни цели, като подготовка на подови повърхности преди полагане на подови настилки, изравняване на неравности и поправка на повърхности в строителството. Саморазливните смеси осигуряват гладка и равна повърхност за по-нататъшните процеси при подови покрития.

В зависимост от спецификациите и целите на проекта, самонивелиращата се замазка може да бъде от различен тип, включително циментова, епоксидна или полиуретанова. Техните свойства могат да варират, като някои от тях предоставят по-голяма издръжливост, устойчивост на химикали, топлина или други характеристики.

Какви са видовете саморазливна замазка?


Самонивелиращи замазки се предлагат в различни видове в зависимост от техните съставки, предназначение и характеристики. В долните редове ще разгледаме някои от основните видове самонивелиращи се замазки и тяхното приложение, а именно:

  • саморазливна замазка на циментова основа - включват цимент и пясък, като основен компонент. Полагането на саморазливна замазка на циментова основа най-често се използва за изравняване на подове на жилищни, търговски и индустриални сгради. Също така, този тип замазка е подходяща и за подово отопление, като е препоръчително да се добавя специални добавки за циментови замазки за създаване на по-здрава, гъвкава и устойчива повърхност. Една от най-популярнита и доказала качеството си циментова самонивелираща замазка е Нивеликс от производител Strom 21

  • саморазливна замазка на полиуретанова основа - съчетават полимерна основа от полиуретан с други компоненти, за да образуват замазка, която може да се саморазлива и изравнява по подовата повърхност. Този вид саморазливна замазка предоставя редица предимства, включително гъвкавост, устойчивост на химикали, топлина и висока износоустойчивост.

  • саморазливна замазка на епоксидна основа - разливат се по подовата повърхност, образувайки равномерен и гладък слой. Този тип саморазливни замазки имат различни характеристики, които ги правят подходящи за множество приложения, включително промишлени, комерсиални и резиденциални.

Как да изчислим разходната норма при полагане на саморазливна замазка?


Разходната норма на зависи от няколко фактора, включително типа на замазката, дебелината, която трябва да се приложи, и подготовката на основата. Производителите на саморазливна замазка обикновено предоставят информация за препоръчителния разход в техните технически карти. Една от основните мерки за разхода на материала е в в килограми на метър квадратен (kg/m²) на 1 см дебелина.

 

Защо да купите саморазливна замазка от StroyMart.BG?

Строителна борса StroyMart.BG работи с водещи производители на саморазливна замазка Strom 21 и Baumit    

Нашият екип от професионалисти в търговията със строителни материали е на разположение, ако имате затруднение при избор на подходящите за Вас строителни материали или просто ви е необходима консултация.

Помислили сме за удобството на клиентите си и затова всички строителни материали, които предлагаме, са с опция доставка с наш транспорт за гр. София.

 

loading...