Назад до Строителни смеси

Микроцимент

Филтри
18 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво е микроцимент?

Микроциментът е изключително здрав, флексов материал, който се използва за декорации на съвременен интериор и екстериор. Подходящ е за стълбища, стени, тавани, вградени мебели, въшни площадки и площи, върху които се ходи постоянно. Микроциментите покрития са смеси с висока еластичност, които са подходящи дори за гипсокартони и циментови плоскости или друг вид повърхности, върху които се очаква да има вибрации. Микроцимента притежава силна износоустойчивост, водонепроницаемост и отлична адхензия към различни основи. Класифицира се като смес на циментова основа за предпазване и възстановяване на бетонни конструкции тип PCC R3, според EN 1504-3 Сертификат Nr. 2032-CPR-10.11.

Микроцимент е материал, който се нанася на тънък слой, без да се оставя фуга, създавайки декоративно, здраво покритие. Другото наименование на микроцимент е микробетон. Благодарение на това че е тънък и лек материал, микроцимента пресъздава визията на бетон върху области, върху които не може да се положи стандартен бетон. Също така материала може да бъде смесван със специални оцветители за микроцимент, така че да образува разнообразна гама от цветове.

Какви са предимствата на микроцимент?

1. Създава модерен, стилен и минималистичен акцент върху всяка повърхност, който лесно се адаптира към различни стилове интериорен дизайн. Гладкият финиш на микроцимента го правят идеален избор за създаване на луксозни и стилни акценти в кухни, коридори, бани, подове, стълбища, тавани и други.
2. Предлага възможност за индивидуален дизайн - покритията от микроцимент могат да се нанасят с различни техники на нанасяне, с което можем да образуваме различни текстури. Също така в каталозите на микроциментите ясно са демонстрирани комбинации от цветове, които лесно можем да постигнем чрез смесване на оцветителите.

Къде се използва микроцимент?

Подово покритие от микроцимент е изключително модерен и много подходящ за офиса, дома, заведения и обществени пространства материал.  Поради силната му устойчивост на вода има приложение в различни области и е популярен строителен материал при изпълнението на съвременни дизайнерски проекти и реновации.

 

loading...